سامانه مدرسه هوشمند پویان

در حال بارگذاری
 
عزیزان من! شماها نخبه اید، عزیزید و نور چشم ما هستید. اما یادتان باشد که هرچه عالم تر و نخبه تر می شوید، متواضع تر شوید. این را فراموش نکنید. مقام معظم رهبری.
 پانل ورود کاربران

 انتقادات و پیشنهادات
 برنامه هفتگی1404-1403

به زودی بارگذاری می شود

کلاس 151

 کلاس 161

کلاس 251

کلاس 261

 کلاس 262

کلاس 351

 کلاس 361

 کلاس 371

 تقویم روز
 تولد همکاران
 متولدین امروز
 آمار بازدید ها
 گزارش ترافیک
اولین و مهم‌ترین عامل در برنامه‌ریزی تعیین هدف است. اصلاً برنامه‌ریزی می‌کنیم تا به هدف خاصی که در ذهن داریم برسیم. این هدف به چند بخش تقسیم می‌شود که عبارت‌اند از:

هدف کوتاه‌مدت
هدف میان‌مدت
هدف بلندمدت

این‌ اهداف باید در راستای هم باشند؛ یعنی اهداف کوتاه‌مدت باید بخشی از اهداف میان‌مدت را تکمیل کنند و اهداف میان‌مدت باید کامل‌کننده‌ی اهداف بلندمدت باشند. به عبارت دیگر اهداف بلندمدت از چند هدف میان‌مدت تشکیل شده‌اند و اهداف میان‌مدت هم از چندین هدف کوتاه‌مدت شکل گرفته‌اند. این مسیر باید به صورت پله پله طی شود و اهداف کوتاه‌مدت مصداق همین پله‌ها هستند. همین الان یک کاغذ و قلم بردارید و با خط درشت هدف خود را بنویسید. به یاد داشته باشید که باید به گونه‌ای بنویسید که گویی همین الان به هدفتان دست پیدا کرده‌اید. باید بدانید که تنها دانستن هدف کافی نیست. نوشتن هدف بر روی کاغذ باعث می‌شود به مرور زمان این هدف در ضمیر ناخودآگاه شما پرورش یابد.
سه اصل مهم در مطالعه دروس برای کنکور بویژه درس زیست:
۱-اصل اول عمیق خواندن
۲-اصل دوم مفهومی خواندن
۳-اصل سوم ترکیبی خواندن

اصل اول عمیق خوانی زیست:

بسیاری از داوطلبان کنکور تفاوت بین “مفهومی خواندن” و “عمیق خواندن” را نمی دانند. بگذارید با یک مثال از کتاب درسی موضوع را برایتان روش کنم.

مثلا در فصل ۵ سال دوم در مورد حشرات میخوانیم که«سیستم تنفسی حشرات از تعدادی لوله های درونی به نام نای تشکیل شده است. شاخه های نای در سراسر بدن منشعب هستند. تبادل گازهای تنفسی از این انشعابات با سلولهای بدن به طور مستقیم و بدون نیاز به همکاری دستگاه گردش مواد صورت میگیرد». خب بیایید با هم این قسمت از کتاب درسی را از لحاظ عمین خواندن بررسی کنیم. ببنید بچه ها دانش آموزان تجربی باید وقتی با چنین متن های پر ملاطی در کتاب درسی مواجه میشند باید خیلی عمین آن را مطالعه کنند.

حالا اینکه گفتم یعنی چه؟ ببنید در متن کتاب اشاره شده “تعدادی لوله درونی” یعنی دانش آموز دقیقا باید با تفکر طراح سوال به متن کتاب درسی نگاه کند.ممکن است طراح بیاید و به جای واژه “درونی” واژه “بیرونی” را قرار دهد بنابراین کسی که متن را به دقت نخوانده در چنین تله هایی خواهد افتاد.یا مثلا گفته لوله ها….دقت کنید حتی شما باید دقیقا به این “ها” نیز توجه داشته باشید. ممکن است طراح بیاید و به جای “لوله ها” بگوید “یک لوله درونی”. شاید در ابتدا برای شما این روند مسخره و یا حتی خسته کننده باشد.اما شما اگر میخواهید نتیجه بگیرید باید چنین دید را نسبت به درس زیست شناسی به یک روند تبدیل کنید. همچنین در عبارت بالا توجه به واژه های “نای” – “در سراسر بدن” – “به طور مستقیم” و نیز “بدون نیاز به همکاری دستگاه گردش مواد” بسیار بسیار مهم هست.

شما میتوانید در هنگام مطالعه با استفاده از خودکار های رنگی گوناگونی آنها را مشخص کنید. مثلا برای قید ها رنگ قرمز برای شکل ها و زیر نویس های آنها رنگ سبز و برای متن کتاب درسی و توجه به واژه های اینچنینی نیز رنگ صورتی را انتخاب کرده و هایلایت نمایید. حال شما با انجام این مرحه اصل اول را رعایت کرده اید.
 
اصل دوم مفهومی خواندن:

مفهومی خواندن زیست به چه معناست؟
شاید طراح سوال بیاید و در رابطه با این مطلب تستی طراحی کند که یکی از گزینه های آن این باشد: در ملخ هموگلوبین گاز اکسیژن را به ماهیچه های عقبی میرساند. کسی که عمیقا درس را خوانده باشد متوجه میشود که این گزینه غلطی است. چرا که گفته هموگلوبین اکسیژن را حمل میکند. در حالی که گفتیم سیستم گردش مواد دخالتی در تنفس جانور ندارد بنابراین…. شما با اجرای این مرحه اصل دوم را نیز پشت سر گذاشته اید
 
:اصل سوم تركيبي خواندن زيست

شما که واژه “حشرات” را شنیده اید باید تمامی نکات ترکیبی آن را هم کار کنید اعم از:

داشتن گردش خون باز + فراوان ترین و موفق ترین جانوران در طول تاریخ زمین +دفع اوریک اسید و…..

با رعایت این سه اصل و البته مرور های متوالی میتوان یک درصد فوق العاده بالا کسب كرد.

دیگر اینکه اصلا و ابدا در مطالعه زیست زیاده روی نکنید.یعنی کم نیستند دانش آموزانی که وقت ریاضی و فیزیک و عربیشون را میذارند روی زیست و این یک اشتباه محض است.
دادپور-مشاور مرکز استعدادهای درخشان شهید بهشتی2 گناباد
 .

 جستجو
 پربیننده ترین مطالب
 پیشخوان

سالن مطالعه